Cantik Sihat Selamat Jimat: Februari 2019

Makna Kecantikan bersama...

Makna Kecantikan bersama...
Lovely May BeautyTouch Spa Academy adalah merupakan Pusat Latihan Kemahiran Kecantikan, Memberi Perkhidmatan Kecantikan Wajah Tubuh Badan & Spa serta mengadakan pelbagai aktiviti berkaitan kecantikan. Diasaskan oleh Teacher MAY Maria merupakan Perunding Kecantikan Aesthetic dan Tenaga Pengajar Bertauliah di bawah Pentauliahan Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) dari Jabatan Pembangunan Kemahiran Malaysia. Untuk mendapatkan informasi dan maklumat lebih lanjut sila hubungi ke talian : 012.7575600 Teacher MAY. Lokasi Beauty Spa & Akademi kami di Tmn Setia Tropika, Kempas JB.

SENARAI YURAN KURSUS JANGKA PENDEK

  • PERSONAL FACIAL CLASS RM280
  • PERSONAL MAKE UP CLASS RM280
  • PERSONAL GROOMING CLASS RM380
  • FACIAL COURSE (Basic) RM680
  • FACIAL COURSE (Advance) RM980
  • MUA Make Up Course (Basic) RM680
  • MUA Make Up Course (Advance) RM980
  • Body Massage Course RM580
  • SPA Treatment Course (3in1) RM680
  • SPA Treatment Course (4in1) RM980
  • HOME & MOBILE BEAUTY COURSE RM1,880
  • EYEBROW TECHNIC CLASS RM200
  • Hairsetting Style Class RM380

18 Feb 2019

KURSUS KEMAHIRAN di Lovely May Academy (Jb)

Pusat Latihan Lovely May Academy sentiasa dalam penyusunan jadual bagi merancang aktiviti dan program latihan kemahiran kecantikan sepanjang Tahun 2019 ini

Misi dan visi kami adalah membantu lebih ramai individu untuk mempunyai skill kemahiran, membina kerjaya dan seterusnya menjana pendapatan melalui kecantikan

Ada yang berminat untuk menyertai Team Usahawan Kecantikan kami ?

JURUSOLEK
JURUKECANTIKAN
JURUTERAPI

JOM follow rapat rapat
Kami nak share banyak info dan beri manfaat buat semua

BERILMU BERKEMAHIRAN BERPENDAPATAN

Pusat Latihan Kemahiran Kecantikan
Lovely May Academy
Setia Tropika JB
www.wasap.my/60127575600

EYELASH PERM di Lovely May Beauty

Hye Beauty 💖
Ada yang masih ragu ragu tak pun risau nak buat Eyelash Lifting ni ?
Ada juga yang tanya sakit ke ?
Nanti bulu mata gugur tak ?
Malah ada yang tanya buat ni kekal ke ?

Ini jawapan kami
Buat Eyelash Lifting TIDAK sakit sama sekali
Melainkan mata orang memang sensitif sentuh sikit pun tak boleh, allergy atau jenis berair memanjang better DON'T do
Proses lash lift adalah sama seperti korang perm atau curl rambut. tempoh buat dalam 40-60min

Kami menggunakan Organic Plant Wave Lotion
tanpa bahan kimia yang meragukan, ianya HALAL dan SAH untuk solat ianya SELAMAT pada bulu mata tidak menyebabkan bulu mata putus, patah atau gugur. Melainkan korang jenis tak reti jaga. Selalu gonyoh mata, pakai maskara cuci tak bersih maka bulu mata akan terjejas

Eyelash Lifting adalah servis bagi melentikkan bulu mata yang ASAL .. ianya 100% guna bulu mata korang sendiri 
Ini bukan fake lashes or extension yang sambung bulu mata tu HARAM okey. Dan ianya tidak KEKAL.
Tapi ia boleh tahan sehingga 2-3 bulan depend macamana korang jaga elok elok lagi molek

So lepas ni kalau korang rasa nak buat la
BEAUTIFUL EYELASH LIFTING kat Lovely May Beauty
Silakan ... kami kat sini sedia untuk mencantikkan bulu mata korang tu

Tapi ingat.. Kena la ada bulu matanya
Panjang, sederhana panjang, tebal, nipis kita boleh adjust
Tapi kalau memang xde bulu mata.. toksah buat la membazir jer.. bgtau awal awal nih

Eh panjang pulak karangan nih
Kalau rasa teringin nak buat meh booking cepat cepat
wasap kat link bawah ni k
www.wasap.my/60127575600/EyelashLift
www.wasap.my/60127575600/EyelashLift

Kita jumpa di
Lovely May Beauty 💋💋
Setia Tropika JB

17 Feb 2019

LOVELY MAY BEAUTY SPA (JB)

ISTIMEWA buat pelanggan
Dapatkan info dan aktiviti perkhidmatan dan kursus kemahiran kecantikan yang dijalankan di Lovely May Beauty Spa Academy

Lawati FB Page kami di link ini

https://www.facebook.com/LovelyMayBeautySpa/
https://www.facebook.com/LovelyMayBeautySpa/

dan

https://www.facebook.com/LovelyMayAcademy/
https://www.facebook.com/LovelyMayAcademy/


KURSUS SOLEKAN - MAKE UP ARTISTRY di Lovely May Academy (JB)


KELAS SOLEKAN - MAKE UP CLASS

Kursus Solekan ini terbuka kepada sesiapa sahaja yang meminati bidang Tatarias Solekan. Yuran pendaftaran ialah RM 280. 
Peserta boleh memilih tarikh untuk belajar
Peserta akan diajar teknik solekan dari asas hingga ke lanjutan. 
Pembelajaran adalah secara "one 2 one couch" belajar sampai pandai. 
Peserta berpeluang untuk mengembangkan bakat hingga menjadi Make Up Artist.
Untuk daftar sila hubungi : 012-757 5600 Teacher May
www.wasap.my/60127575600

Lovely May Academy
Setia Tropika JB

12 Feb 2019

BEAUTIFUL EYELASH LIFTING at Lovely May Beauty

Beauty of the day
Lawa dak ?

Beautiful Eyelash Lifting for our beauty client Ms Myra 
100% bulu mata asli
Bukan palsu
Bukan extension
Tak payah maskara dah

Bangun tidur terus cantik ?
Amacam .. ?

Meh booking
www.wasap.my/60127575600/EyelashLifting

Lovely May Beauty
Setia Tropika JB


9 Feb 2019

KELAS KECANTIKAN FAST TRACK (JB)

OPEN Registration NOW

PENDAFTARAN Telah Dibuka
TAWARAN bagi mengikuti Kelas Kemahiran Kecantikan Jangka Pendek - Fast Track

Modul yang di tawarkan :-
FACIAL
MAKE UP
MASSAGE

Penyertaan TERBUKA bagi Lepasan Sekolah, Tamat PT3, SPM atau yang gagal meneruskan persekolahan, suri rumah yang
ingin menjana pendapatan, ibu tunggal bekerjaya dan ingin meningkatkan ekonomi keluarga, juga untuk individu yang ingin menambah ilmu dan skill kemahiran seterusnya menjana pendapatan melalui bidang kecantikan ini

+️ Yuran sangat berpatutan
+ Kelas Fast Track 1hari
+️ Kelas 'hand on practical'
+️ Sesi grouping min 2px

JOM daftar dan sertai kami
Team Usahawan Kecantikan & SPA
di Pusat Latihan Kemahiran
Lovely May Academy
Setia Tropika
Kempas JB

Berilmu Berkemahiran Berpendapatan

Untuk lain lain maklumat sila hubungi pengurusan akademi di talian : +6012.7575600

Atau Daftar wasap SEKARANG !!
www.wasap.my/60127575600/FastTrack
www.wasap.my/60127575600/FastTrack

7 Feb 2019

PROMOSI KECANTIKAN FEBRUARI 2019

PROMOSI KECANTIKAN
Sepanjang Februari 2019

Eyelash Lifting RM48
Relaxing Face Spa RM48
Relaxing Foot Spa RM48
Whitening Body Scrub RM48
Back And Shoulder Massage RM48


Booking temujanji kecantikan anda
SEKARANG !

www.wasap.my/60127575600/Feb_Promo

LOVELY MAY BEAUTY ACADEMY (JB)

Salam Pagi buat semua
Hari ini Lovely May Beauty Academy beroperasi seperti biasa
Jam 10pg hingga 6ptg

Sebarang urusan berkaitan atau temujanji sila hubungi talian :
www.wasap.my/60127575600

Lovely May Beauty Academy
Setia Tropika JB

KURSUS KEMAHIRAN KECANTIKAN

KURSUS KEMAHIRAN KECANTIKAN
NEW INTAKE 2018 Mulakan kerjaya dan perniagaan kecantikan anda sekarang. TAWARAN bagi mengikuti Kursus Kemahiran Kecantikan dengan Module Standard Kemahiran Tahap 2 Bidang yang di tawarkan :- 1. RAWATAN WAJAH 2. SOLEKAN 3. URUTAN Penyertaan TERBUKA bagi Lepasan Sekolah, Tamat PT3, SPM atau yang gagal meneruskan persekolahan, suri rumah yang ingin menjana pendapatan, ibu tunggal bekerjaya dan ingin meningkatkan ekonomi keluarga, juga untuk individu yang ingin menambah ilmu dan skill kemahiran seterusnya menjana pendapatan melalui bidang kecantikan ini ✔️ Yuran berpatutan & bayaran secara ansuran ✔️ Masa belajar yang fleksibel ✔️ Kelas Teori & Praktikal Amali ✔️ Sesi pembelajaran One to One ✔️ Mulakan perniagaan sebaik tamat kursus ✔️ Peluang pekerjaan juga diberikan ✔️ Bimbingan dan sokongan latihan berterusan JOM daftar dan sertai kami Team Usahawan Kecantikan & SPA Sila hadir ke Sesi Preview dan diskusi kursus di Pusat Latihan Kemahiran Lovely May Academy No. 38.01, Jln Setia Tropika 1/1, Taman Setia Tropika, Kempas JB Berilmu Berkemahiran Berpendapatan Untuk Daftar dan sertai Team Usahawan Kecantikan sila klik link >> www.wasap.my/60127575600 www.wasap.my/60127575600

BAGAIMANA INGIN DAFTAR KELAS / KURSUS ?

Ikuti Bengkel, Seminar, Personal Grooming Class, Kelas Tatarias Solekan, Kursus Jurukecantikan dan Kursus Kursus yang kami adakan. Module pembelajaran yang disampaikan menepati Standard NOSS SKM mengikut Tahap.
Tenaga pengajar Teacher May Maria telah mendapat Pentauliahan Persijilan Kemahiran Malaysia (PPKM) MLVK-SKM Tahap 1,2, & 3.
Sessi pembelajaran secara teori & praktikal yang menjadikan anda pasti pandai telah melahirkan ramai Jurumakeup, Jurukecantikan dan Juruterapi yang mampu menjana pendapatan melalui kemahiran & skill yang diperolehi.
Nota, produk, kosmetik, bahan pembelajaran disediakan, sijil dikeluarkan untuk setiap peserta.

Pilih Kursus yang ingin dipelajari
Pilih tarikh anda ingin belajar
Kemudian hubungi saya untuk pengesahan

Talian : 012-757 5600 Puan MAY MARIA
(Direct Call / sms / WhatsApp / weChat)
E-mail : lovelymayspa@gmail.com

Setelah mendapat pengesahan sila masukkan deposit pendaftaran sebanyak 50% ke akaun Maybank
(Sila hubungi talian 012-7575600 utk mendapatkan nombor akaun)

Kemudian berikan butiran
Nama Penuh, No. K/p, Alamat serta Nombor telefon untuk urusan daftar & Sijil
(Simpan resit deposit untuk pengesahan)
(jika anda tidak dapat hadir pada tarikh yang telah ditetapkan wang deposit tidak akan dikembalikan)
Baki yuran hendaklah dijelaskan semasa hari Kursus diadakan

JOM CANTIK - CERIA - BERGAYA - BAHAGIA

SENARAI HARGA RAWATAN

  • NORMAL FACIAL RM 68
  • PURIFYING FACIAL RM 78
  • STRESS RELIEVER FACIAL RM 88
  • AURA SERI WAJAH RM 88
  • INTENSIVE SKIN TREATMENT RM 148
  • COLLAGEN LIFTING FACIAL RM 168
  • MICRONEEDLE DERMA SKIN RM 228
  • LED SKIN TREATMENT RM 288

DEPOSIT ONLINE APPOINTMENT

Semua Perkhidmatan & Rawatan yang kami jalankan adalah melalui temujanji awal, begitu juga dengan pendaftaran Bengkel / Kursus / Kelas yang diadakan. Oleh itu semua temujanji & pendaftaran secara atas talian (online) mestilah disertai dengan pembayaran deposit sekurang kurangnya RM50.00 sebagai tanda persetujuan untuk temujanji atau daftar kursus.

Sila hubungi terus : 012-7575600 Puan MAY MARIA
untuk pengesahan temujanji anda.

TIADA KONSULTASI KECANTIKAN ATAS TALIAN

Lokasi / Alamat :
Tmn Setia Tropika,
Johor Bahru, Johor.

TOP 6th FINALIST

TOP 6th FINALIST
Alhamdulillah Syukur pada Allah, mummy telah melepasi pusingan Semi-Final dan layak memasuki peringkat Akhir Pencarian Make Up Artis AVON 2013 yang telah diadakan pada 13/10/13. Hasil solekan yang menarik perhatian juri & Editor Majalah Stailista En Anwar Razali mummy bawakan teman Bollywood Barbie. Terima kasih pada yang menyokong..nantikan final tidak lama lagi.

JOB MAKE UP FOR RED DRESS PHOTOSHOOT

JOB MAKE UP FOR RED DRESS PHOTOSHOOT
Gabungan Make Up Artist, Model & Photog telah menjadikan event ini sangat meriah dengan MERAH . Membuka peluang kepada "Newbie" student & pelapis Make Up Artist yang pernah mengikuti Kursus Solekan bersama Lovely May Beauty. memberi peluang kepada mereka untuk menatarias solekan wajah kepada model / talent. Satu pengalaman yang sangat berharga.

JOB SHOOTING IKLAN CALTEX

JOB SHOOTING IKLAN CALTEX
Pada 15hb-19hb April 2013, Saya telah mendapat kepercayaan untuk bertugas sebagai Make Up Artis bersama Krew Produksi dari UK untuk menghasilkan preview Caltex World Wide Adv. Sangat mengagumkan bekerja di bawah produksi yang ternama dan sangat professional. Pengambaran selama 5 hari berlangsung di Caltex Tmn Pelangi Indah, JB. Terima kasih kepada MUA Aimi Zawiyah serta yang memberi sokongan

JOB SHOOTING ADV CALTEX

PROGRAM KECANTIKAN JUNE 2013

PROGRAM KECANTIKAN JUNE 2013
Program Kecantikan Wanita Cantik Ceria Bergaya Edisi June telah berlangsung dengan jaya & meriah sekali. Melibatkan peserta dari pelbagai kalanga. Istimewa kali ini kerana sessi kecantikan & penampilan kali ini disusuli dengan sessi "catwalk" dan fotoshoot yang juga melibatkan jurulatih modeling Ms Melissa Aen dan juga beberapa orang photographer.

PROGRAM KECANTIKAN APRIL 2013

PROGRAM KECANTIKAN APRIL 2013
Bengkel Kecantikan ini telah berlangsung dengan jayanya dengan disertai beberapa orang peserta, dan istimewa untuk kali ini, semua peserta bengkel berpeluang menonjolkan bakat sebagai jurusolek dengan menatarias solekan pada wajah rakan mereka. Tahniah kepada semua kerana telah melakukan yang terbaik.

KURSUS MAKE UP (Basic Course)

KURSUS MAKE UP (Basic Course)
Kursus Solekan ini terbuka kepada sesiapa sahaja yang meminati bidang Tatarias Solekan. Yuran pendaftaran ialah RM 580. peserta akan diajar teknik solekan dari asas hingga ke lanjutan. Pembelajaran adalah secara "one 2 one couch" belajar sampai pandai. Peserta berpeluang untuk mengembangkan bakat hingga menjadi Make Up Artist Professional komersial. Untuk daftar sila hubungi Pn May Maria : 012-757 5600 [ Kelas diadakan mengikut permintaan peserta ]

PERSONAL MAKE UP CLASS | KELAS SOLEKAN PERSONAL (RM280)

PERSONAL MAKE UP CLASS | KELAS SOLEKAN PERSONAL (RM280)
Ingin bersolek tapi langsung tiada pengetahuan..? Jangan bimbang..daftar dan belajar bersama kami. Anda akan belajar cara cara untuk bersolek dengan betul secara praktikal "one 2 one" class. Solekan yang akan diajar ialah solekan untuk siang hari (bekerja) & solekan untuk malam (dinner). Semua bahan solekan akan kami sediakan, nota & sijil penyertaan juga akan diberi. Anda hanya perlu daftar, buat bayaran sebanyak RM280.00 sahaja dan hadirkan diri untuk bersolek.. mudah bukan..? untuk maklumat lanjut sila hubungi / sms / whatsApp Cikgu May 012-7575600. Pusat Latihan Kemahiran ini di Tmn Setia Tropika JB.

BASIC MAKE UP ARTIST (MUA) COURSE | KURSUS ASAS MUA RM250

BASIC MAKE UP ARTIST (MUA) COURSE | KURSUS ASAS MUA RM250
Kursus Asas Make Up Artis (MUA) ini diadakan adalah untuk mereka yang ingin melibatkan diri dalam kerjaya Make Up Artist, membimbing pelapis baru dalam bidang tatarias wajah. Juga terbuka untuk semua golongan, lepasan sekolah, surirumah, ibu tunggal, atau mana mana individu yang meminati bidang ini. Yuran amat berpatutan, masa belajar yang fleksibel, bahan, nota disediakan, peluang pekerjaan juga ditawarkan.

KURSUS JURUKECANTIKAN (BEAUTICIAN COURSE)

KURSUS JURUKECANTIKAN (BEAUTICIAN COURSE)
Anda berhasrat untuk membuka salon sendiri? Ikuti kursus jurukecantikan professional yang kami adakan. Anda akan dilatih dengan teknik perawatan yang berkesan serta mudah faham, pembelajaran secara teori dan praktikal mampu menjadikan anda yakin untuk menjalankan rawatan keatas pelanggan anda. Jika berminat untuk kursus ini, sila buat pendaftaran anda, hubungi pentadbir untuk maklumat lanjut.

PROGRAM KECANTIKAN MAC 2019

PROGRAM KECANTIKAN MAC 2019
Jom serta bengkel solekan ini.. Untuk daftar sila hubungi 012-7575600 Teacher May

RAWATAN MEMBUANG TAHI LALAT

RAWATAN MEMBUANG TAHI LALAT
Ada masalah Tahi Lalat, Skintag, Kutil, Pundi Minyak yang merunsingkan ? Usah bimbang, kami adaalah Pakar yang boleh membantu menyelesaikan masalah kulit anda. Hubungi kami untuk temujanji kecantikan : Call / whatsApp : 012.7575600 Cikgu MAY. Pusat Rawatan Kecantikan Lovely May Beauty Touch Spa

Lovely May Beauty Touch Spa Academy