CANTIK ~ CERIA ~ BAHAGIA

Makna Kecantikan bersama...

Makna Kecantikan bersama...
Lovely May BeautyTouch Spa Academy adalah merupakan Pusat Latihan Kemahiran Kecantikan, Memberi Perkhidmatan Kecantikan Wajah Tubuh Badan & Spa serta mengadakan pelbagai aktiviti berkaitan kecantikan. Diasaskan oleh Teacher MAY Maria merupakan Perunding Kecantikan Aesthetic dan Tenaga Pengajar Bertauliah di bawah Pentauliahan Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) dari Jabatan Pembangunan Kemahiran Malaysia. Untuk mendapatkan informasi dan maklumat lebih lanjut sila hubungi ke talian : 012.7575600 Teacher MAY. Lokasi Beauty Spa & Akademi kami di Tmn Setia Tropika, Kempas JB.

21 Jan 2018

JOM BELAJAR MAKE UP .. Kelas Solekan JB

Wanita dan kosmetik jangan dipisahkan
Hanya "make up lover" memahaminya

Jom daftar dan sertai Kelas Solekan bersama kami

Ilmu Mahir Trampil

Lovely May Academy
Setia Tropika Jb

Daftar SEKARANG !!
+6012.7575600

14 Jan 2018

Tips Elak Radang Dingin & FENOMENA CUACA SEJUK MALAYSIA


Fenomena cuaca sejuk melanda Malaysia

Jabatan Meteorologi Malaysia mengesahkan beberapa kawasan di negara ini terutama di selatan Semenanjung mengalami penurunan suhu dengan Kuala Pilah di N9 merekodkan suhu paling rendah pada 21 darjah celcius sejak tengah malam hingga awal pagi semalam.
Ini adalah fenomena biasa ketika musim Monsun Timur Laut.

Jadi dalam keadaan cuaca hujan dan sejuk ini kita sebenarnya terdedah dengan simptom
yang dikenali sebagai "Radang Dingin"

Apakah yang dikatakan Radang Dingin ini ialah :-
Kulit membeku rasa kaku dan terasa kebas terutama apabila banyak menghabiskan masa diluar rumah semasa cuaca sejuk ini
Bahagian badan yang paling terjejas oleh radang dingin ialah kawasan muka, telinga, pergelangan tangan dan rasa kebas pada kaki

Untuk merawat radang dingin ini perlu dengan cara memanaskan badan yang terjejas secara beransur ansur, balut tubuh atau anggota badan yang sejuk dengan selimut, baju tebal, kot, memakai stokin atau sarung tangan, topi bagi menutup kepala dan lain lain kaedah bagi memanaskan badan. Mandi air hangat juga sangat melegakan.

Kurangkan aktiviti luar rumah, minum air masak yang banyak serta jangan lupa memakai pelembab bibir bagi mengelakkan bibir menjadi kering.

Sekiranya terdapat tanda tanda yang menggangu kesihatan atau tedapat sebarang jangkitan segera dapatkan rawatan dan berjumpa doktor

Semoga kita semua berada di bawah lindungan rahmat Allah swt..
Jaga kesihatan taw ..

Pesanan dari Lovely May Beauty 

5 Jan 2018

Rawatan Kecantikan & Spa Harga Istimewa di Lovely May Beauty

Penat kan seharian bekerja
Atau penat uruskan rumahtangga
Sampai diri sendiri pun tak terjaga
Kesian laahai kulit wajah tubuh badan kita..
Bagilah dia rehat relax kejap pun xpe..
Meh la sini datang buat appointment ya
Kita belai belai kulit muka
Kita picit picit lenguh badan tu
Bagi segar bagi lega..
Ingat taww awak
Badan nak pakai lama
Kulit muka pun nak kena pelihara..
Banyak pilihan rawatan kecantikan ada
Nak sauna ke, nak lulur ke nak mandi bunga
Atau setakat nak facial pun ada
Nak datang kena booking awal ya
Call atau whatsApp aje yea
www.wasap.my/0127575600
www.wasap.my/0127575600
Booking SEKARANG untuk
TAWARAN HARGA ISTIMEWA
Eksklusif di Lovely May Beauty
Setia Tropika
Kempas JB
#Beauty #BeautySpa
#BodySpa #BeautySalon
#lovelymaybeauty
#lovelymaybeautyspa

RAWATAN BUANG TAHI LALAT, KUTIL, SYRINGOMA, OILSEED

Rawatan LASER tu tak mahal pun
Semua orang pun mampu untuk cantek
Tak payah nak sapu sapu krim yang tak jadi tu
Tak payah juga nak bedah ke nak inject ke
Kami adalah Pakar dalam menyelesaikan masalah kulit seperti Syringoma, Melia, Bump Skin, Oilseed, Mole, Skintag, Tahi Lalat dan lain lain masalah kulit.
Rawatan Intensif dan Eksklusif ini
x Tanpa Pembedahan
x Tanpa Pendarahan
x Tanpa Suntikan
x Tanpa Kesakitan Melampau
x Tanpa Kesan Sampingan
x TANPA KOS YANG MEMBEBANKAN
Rawatan pantas tidak lebih satu jam
Dan kesan kulit pulih seperti sediakala seawal 3 hari
Untuk mendapatkan rawatan ini perlu booking temujanji awal
Sila hubungi talian :
Hotline : www.wasap.my/60127575600 Pn May
Hotline : www.wasap.my/60127575600 Pn May
Lovely May Beauty Spa
Taman Setia Tropika
Kempas JB
Buka : 10pg - 6ptg
Jumaat TUTUP

4 Jan 2018

RAWATAN BERTANGAS - Tangas Herba Untuk Wanita

Istimewa buat Gadis, Para Ibu dan Wanita di luar sana
Antara rawatan yang menjadi pilihan di sini
RAWATAN BERTANGAS
Banyak fungsi dan manfaat yang diperolehi dengan rawatan ini

* Mengatasi masalah keputihan
* Merapatkan pintu rahim
* Mengetatkan otot vagina
* Mengeluarkan toksin dan bendalir tubuh
* Memecahkan lemak dan selulit
* Mengurangkan berat badan
* Mengharumkan vagina
* Memberi kepuasan kepada suami bg yg telah berkahwin

Rawatan ini sangat sesuai untuk wanita lepas bersalin
Untuk anak dara pun boleh juga
Ayuh dapatkan Rawatan Bertangas ini
Intimasi dijaga keintiman terpelihara

Semua rawatan melalui booking temujanji awal
Link booking :-
www.wasap.my/60127575600
www.wasap.my/60127575600

Lovely May Beauty Spa
Taman Setia Tropika
Kempas, JB
Buka : 10am - 6pm
Jumaat TUTUP

1 Jan 2018

PENDAFTARAN TELAH DIBUKA !! Kursus Kemahiran Kecantikan

NEW INTAKE 2018
TAWARAN bagi mengikuti Kursus Kemahiran Kecantikan dengan Module Standard SKM Tahap 2
Bidang yang di tawarkan :-
1. SOLEKAN
2. RAWATAN WAJAH
3. URUTAN
Penyertaan TERBUKA bagi Lepasan Sekolah, Tamat PT3, SPM atau yang gagal meneruskan persekolahan, suri rumah yang
ingin menjana pendapatan, ibu tunggal bekerjaya dan ingin meningkatkan ekonomi keluarga, juga untuk individu yang ingin menambah ilmu dan skill kemahiran seterusnya menjana pendapatan melalui bidang kecantikan ini
✔️ Yuran berpatutan & bayaran secara ansuran
✔️ Masa belajar yang fleksibel
✔️ Kelas Teori & hand on Amali
✔️ Sesi pembelajaran One to One
JOM daftar dan sertai kami
Team Usahawan Kecantikan & SPA
di Pusat Latihan Kemahiran
Lovely May Academy
Berilmu Berkemahiran Berpendapatan
Daftar SEKARANG !!
www.wasap.my/60127575600
www.wasap.my/60127575600

SERVIS MELENTIK BULU MATA TERBAIK DARI LOVELY MAY BEAUTY

Alhamdulillah 
Permulaan yang baik pada hari yang indah.
Kami baru selesai mencantikan pelanggan ini Cik Afza yang datang untuk dapatkan servis Beautiful Korean Barbie Eyelash Perm
Kemain cantik melentik bulu mata dia kan
Bulu mata original dah panjang kami bagi lentik kaw kaw gitew
Tak payah maskara dah tak payah nak kepit kepit bulu mata tu lepas ni
Maintan lawa je 24jam
Uolls nak camni tak ?
Cepat cepat booking apptmnt ya
Klik link :-
> www.wasap.my/60127575600
> www.wasap.my/60127575600
Lovely May Beauty
Setia Tropika JB

Selamat Tahun Baru 2018 dari Lovely May Beauty Spa Academy

2017 telah melabuhkan tirainya dan berlalu meninggalkan kita
Terima kasih atas segala kesempatan yang diberikan sepanjang menempuhinya..
Terlalu banyak kisah, banyak catatan, nukilan, harapan dan kenangan tersemat di dalamnya .. semestinya banyak kejayaan, pencapaian dan impian yang terlaksana
Yang paling indah bukan sekadar kejayaan yang kita cipta ..
Tetapi berapa banyak manfaat yang telah kita berikan buat mereka diluar sana
Terima kasih kepada anda yang setia menyokong Lovely May Beauty
Tanpa anda semua siapalah kami
Semoga kedatangan 2018 akan menjadikan kami lebih cemerlang lagi
Memberi manfaat membantu ramai orang untuk trampil hebat dengan perkhidmatan kecantikan TERBAIK
Cantik Ceria Bergaya Bahagia
Selamat Menyambut Tahun Baru 2018
Dari pengurusan
Lovely May Beauty Spa
Setia Tropika JB

30 Dis 2017

KURSUS KECANTIKAN Di Lovely May Academy

DAFTAR, Belajar dan mulakan bisnes anda
Bercita cita membuka salon impian ?
Inginkan ilmu, skill kemahiran serta bimbingan pengurusan perniagaan ?

Anda harus sertai 
TEAM USAHAWAN KECANTIKAN & SPA 
bersama kami

Pendaftaran kini telah di BUKA

Jom daftar SEKARANG !!
www.wasap.my/60127575600
www.wasap.my/60127575600

Pusat Latihan Kemahiran Kecantikan
Lovely May Academy
Setia Tropika JB


26 Dis 2017

PENDAFTARAN TELAH DIBUKA NEW INTAKE KURSUS KEMAHIRAN KECANTIKAN

NEW INTAKE 2018
TAWARAN bagi mengikuti Kursus Kemahiran Kecantikan dengan Module Standard SKM Tahap 2 & 3
Bidang yang di tawarkan :-
1. JURUKECANTIKAN
2. JURUSOLEK
3. JURUTERAPI

Penyertaan TERBUKA bagi Lepasan Sekolah, Tamat PT3, SPM atau yang gagal meneruskan persekolahan, suri rumah yang
ingin menjana pendapatan, ibu tunggal bekerjaya dan ingin meningkatkan ekonomi keluarga, juga untuk individu yang ingin menambah ilmu dan skill kemahiran seterusnya menjana pendapatan melalui bidang kecantikan ini

Yuran berpatutan & bayaran secara ansuran
Masa belajar yang fleksibel
Kelas Teori & hand on Amali
Sesi pembelajaran One to One

JOM daftar dan sertai kami
Team Usahawan Kecantikan & SPA
di Pusat Latihan Kemahiran
Lovely May Academy

Berilmu Berkemahiran Berpendapatan
Daftar SEKARANG !!
www.wasap.my/60127575600
www.wasap.my/60127575600

17 Dis 2017

TAWARAN KURSUS KEMAHIRAN KECANTIKAN 2018

NEW INTAKE 2018
TAWARAN bagi mengikuti Kursus Kemahiran Kecantikan dengan Module Standard SKM Tahap 2 & 3
Bidang yang di tawarkan :-
JURUKECANTIKAN
JURUSOLEK
JURUTERAPI

Penyertaan TERBUKA bagi Lepasan Sekolah, Tamat PT3, SPM atau yang gagal meneruskan persekolahan, suri rumah yang ingin menjana pendapatan, ibu tunggal bekerjaya dan ingin meningkatkan ekonomi keluarga, juga untuk individu yang ingin menambah ilmu dan skill kemahiran seterusnya menjana pendapatan melalui bidang kecantikan ini

Yuran berpatutan & bayaran secara ansuran
Masa belajar yang fleksibel
Kelas Teori & hand on Amali
Sesi pembelajaran One to One

JOM daftar dan sertai kami
Team Usahawan Kecantikan & SPA
di Pusat Latihan Kemahiran
Lovely May Academy

Berilmu Berkemahiran Berpendapatan
Daftar SEKARANG !!
www.wasap.my/60127575600
www.wasap.my/60127575600

16 Dis 2017

KELAS KECANTIKAN EDISI DISEMBER 2017

Hye Ladies...
Transformasi Cantik Menjelang Tahun Baru
Hanya tinggal beberapa kekosongan sahaja lagi

JOM daftar SEKARANG !!

Kelas Kecantikan paling "ohsem" 
dari Lovely May Academy
Jagaan kulit + Make Up + Penampilan diri

Tarikh : 24hb Disember 2017
Lokasi : Setia Tropika JB

Daftar Cepat Dapat Tempat
www.wasap.my/60127575600


INAI KENING - HENNA BROW

Ada yang bertanya tentang servis HENNA BROW ni..
Ya .. kami memang buat servis Henna Brow atau Inai Kening
Ianya bukan tatu yea cik adik kakak


Ia adalah servis membentuk dan merapi kening 
menggunakan inai yang HALAL dan Selamat
Serta SAH untuk solat

Amacam.. nak try buat ?
Meh booking apptmnt
Harga PRMOSI kita bagi mur mur aje..


Booking link 
www.wasap.my/60127575600
www.wasap.my/60127575600

Lovely May Beauty
Setia Tropika JB

13 Dis 2017

PRAKTIKAL KURSUS JURUKECANTIKAN WAJAH

Hari ini adalah sesi latihan praktikal
Manual Facial Services
Beauty Aesthetic Course Level 2
Student Ms Ira dan Pn Ana

Mereka belajar teknik membersih dan urutan titik wajah. Praktikal dijalankan atas patung dahulu setelah jari jemari mahir baru boleh buat atas wajah sebenar
Jom masuk kelas
Berilmu Berkemahiran Berpendapatan

Lovely May Academy
Setia Tropika JB

Daftar SEKARANG !!
www.wasap.my/60127575600
www.wasap.my/60127575600




11 Dis 2017

SOLEKAN MENAWAN DENGAN ASAS FOUNDATION YANG TEPAT

Ramai ada masalah untuk memilih tona warna asas solekan (foundation) yang tepat untuk kulit wajah mereka.
Asas solekan (Foundation) juga sebenarnya mempunyai pelbagai tekstur yang dicipta khas untuk pelbagai jenis kulit wajah
Ada dalam bentuk cecair (liquid), stick, cream, moouse dan lain lain juga
Pemilihan foundation harus lah menepati jenis keadaan kulit, tona warna, keperluan solekan serta kesesuaian solekan mengikut acara majlis juga cuaca persekitaran.
Ingin tahu lebih jelas tentang foundation yang bersesuaian dengan kulit anda ?
JOM daftar dan sertai Kelas Kecantikan yang diadakan di Lovely May Academy
Pelajari Teknik Solekan Wajah yang Tepat, Kemas dan Ringkas untuk pelbagai acara majlis dan hasilkan solekan wajah yang mempersona
December Beauty Program
Skincare Make Up Grooming
Daftar Sekarang
www.wasap.my/60127575600
Lovely May Academy
Setia Tropika JB

KELAS KECANTIKAN DISEMBER 2017

Ini adalah kelas kecantikan ISTIMEWA untuk anda yang ingin Belajar Teknik Make Up yang Pantas Ringkas dan Kemas dan Belajar Teknik Jagaan Kulit Wajah yang tepat agar anda tampil cantik bergaya dan lebih berkeyakinan

Kelas Kecantikan paling "ohsem" di Lovely May Academy dengan Yuran paling rendah Edisi Disember ini
Tak daftar anda memang rugi
Transformasi diri menjelang Tahun Baru tidak lama lagi
Penyertaan TERHAD
Daftar Cepat Dapat Tempat
Klik link daftar
➳ www.wasap.my/60127575600
➳ www.wasap.my/60127575600
DECEMBER BEAUTY PROGRAM
Skincare + Make Up + Grooming
Tarikh : 24hb Dis 2017 (Ahad)
Masa : 11:00pg hingga selesai
Lokasi : Setia Tropika JB
Yuran Komitment : RM80 seorang
SIJIL & Makan Tengahari disediakan
Jumpa anda di kelas nanti
Pusat Latihan Kemahiran
Lovely May Academy
No. 38-01, Jln Setia Tropika 1/1,
Tmn Setia Tropika, 81200,
Kempas Johor Bahru.
JOM daftar SEKARANG !!
➳ www.wasap.my/60127575600
➳ www.wasap.my/60127575600

BULU MATA CANTIK MELENTIK

Kami PAKAR mencantikan bulu mata anda
Jurukecantikan mahir dan bertauliah
Kami guna produk Organic Plant Wave
Beauty Korean Barbie Lash Perm
Halal, Selamat tanpa kesan sampingan
Amacam.. NAK Bulu Mata cantik melentik gini ?
✘ Tak perlu mascara dah
✘ Tak perlu nak kepit bagai
✘ Tak perlu bulu mata palsu
✔ Jimat masa nak melawa
✔ Tahan sehingga 2 bulan
✔ Yang penting SAH solat
Menjelang Tahun Baru
Mata lawa dengan bulu mata yang melentik lentik gitew
PROMOSI TERHAD
JOM Booking cepat cepat
Klik link booking ni ya :
➳ www.wasap.my/60127575600
➳ www.wasap.my/60127575600
Tawaran HARGA JIMAT
BEAUTIFUL LASH PERM
Hanya RM40 sahaja
Untuk dapatkan perkhidmatan ini
Sila booking temujanji klik link bawah ni ya :
➳ www.wasap.my/60127575600
➳ www.wasap.my/60127575600
Lovely May Beauty Spa ®
No. 38-01, Jln Setia Tropika 1/1,
Tmn Setia Tropika Kempas,
81200 Johor Bahru
Buka : 10pg -5ptg
Jumaat TUTUP



4 Dis 2017

KURSUS KEMAHIRAN KECANTIKAN & SPA

Tawaran mengikuti Kursus Kemahiran Kecantikan & SPA
Bidang Kursus pilihan yang kami tawarkan iaitu :-
1. JURUSOLEK
2. JURUTERAPI
3. JURUKECANTIKAN

Kursus adalah Kelas Jangka Pendek (2hari)
Sesi pembelajaran pula  adalah Practical Hand On
dan Personal Coaching Class One to One
Memandangkan ramai sangat yang nak tau berapa harga YURAN KURSUS ni maka pihak akademi buka dan beri
TAWARAN YURAN JIMAT Eksklusif ini KHAS bagi pemohon bulan Disember 2017 ini
Yuran Hanya RM580 bagi SATU Tajuk Kursus

NAK LAGI JIMAT ?
Daftar 2 Kursus Pilihan
HANYA RM1100 Shj
Kelas 4 hari

Daftar kesemua 3 Kursus
HANYA RM1500 Shj
Kelas 5 hari

TAWARAN YURAN Ini memang JIMAT SANGAT
Tapi TEMPOH & PENGAMBILAN PESERTA TERHAD ya

Siapa Cepat Dia Dapat Tempat taww
Respon pantas dan jangan lepaskan peluang ini ya

Salun Rawatan Wajah Khas Untuk Para Jejaka


BRO jap bro .. pinjam 2 minit jer
Tips nak bagi Bro KACAK ada sini
==========================
Ni Cik Lovely nak citer sikit ..
Nak lawa ni bukan utk cik adik akak je
Cik Lovely pakar mencantikan kulit wajah Bro juga
Takde yang peliknye lelaki buat rawatan muka
Nak pulak Bro yang ada masalah kulit berminyak, kulit kering, jeragat, jerawat...
Isshh dah parah tu.. biar je ke ?
Aweks sekarang ni pandai pilih rupa bro
Kulit muka tu adjust bagi kacak sikit je
Uiish bangga dia Bro .. Ajak selfie sama..
Amacam.. tak nak try ke ?
Nak buat rawatan muka tu tak mahal mana Bro
Harga sedang elok je, harga MAMPU Cantek katanya..
Cik Lovely nak bagi HARGA OFFER ni
Khidmat Professional & Eksklusif
INTENSIVE SKIN TREATMENT FOR MAN
Bukan R̶M̶1̶8̶0
Bukan R̶M̶1̶5̶0
Bukan R̶M̶1̶0̶0
Harga handsome kita bagi
Harga extra macho kalau booking terus
Nak ke NAK ? Klik SEKARANG !
TAWARAN Harga Promosi TERHAD
Lebih afdal jika booking appointment awal
Kalau lambat gigit jari la bro
Segan nak komen ? JOM PM tepi
Nak respon pantas whatsApp jer
Pakar Kecantikan Aesthetic Bertauliah
Lovely May Beauty Spa
No. 38-01, Jln Setia Tropika 1/1,
Tmn Setia Tropika,
81200 Kempas JB
Buka : 10pg – 6ptg
Jumaat TUTUP
Perrghh sambut Tahun Baru dengan wajah kacak bergaya ler Bro ..

21 Nov 2017

Usahawan Kecantikan & Spa

Kejayaan seseorang itu usah diukur dengan apa yg dimiliki sekarang
Tetapi lihat apa yg telah dilakukan terdahulu

Jom sertai dan jadi sebahagian dari kami
Team Usahawan Kecantikan & Spa
Lovely May Academy

13 Nov 2017

Rawatan Kecantikan & Spa TERBAIK di JB

Salam Kecantikan buat semua
Sedia untuk sesi kecantikan sepanjang hari ini
Nak dapatkan Pakej Rawatan Spa Istimewa ?
Atau sekadar nak Facial Muka sahaja pun boleh juga

Sauna + Lulur Badan + Masker Badan + Urut Badan + Tangas + Eyelash Perm + Henna Brow + Make Up + Manicure + Face Spa + Hair Removing + Skintag Removing + Slimming Pakej.. +++ aaisshh macam macam adaa...

Booking temujanji anda
👉 www.wasap.my/60127575600
👉 www.wasap.my/60127575600

Lovely May Beauty
No. 38-01, Jln Setia Tropika 1/1,
Taman Setia Tropika,
81200 Kempas Johor Bahru
Buka : 10pg - 6ptg
Jumaat TUTUP

USAHAWAN KECANTIKAN & SPA

TAHNIAH .. Mereka telah berjaya
Ramai yang bercita cita untuk memiliki perniagaan Salon Kecantikan & SPA sendiri kan ?
Ramai juga yang nak belajar dan memiliki kemahiran dalam melakukan rawatan kecantikan untuk pelanggan
Lagi bagus jika skill kemahiran yang dimiliki diiktiraf
Dan yang paling bagus jika ilmu, kemahiran yang diperolehi  dijadikan bidang kerjaya, perniagaan seterusnya menjana pendapatan yang menguntungkan
Lovely May Academy komited untuk bantu anda !!
Ya ! Kami memberi latihan dan membimbing perantis dalam Menambah Ilmu Pengetahuan, Meningkatkan Skill Kemahiran dan Seterusnya Menjana Pendapatan

Bidang yang ditawarkan :-
1. JURUKECANTIKAN
2. JURUSOLEK
3. JURUTERAPI

Kami ingin jadikan anda
USAHAWAN KECANTIKAN & SPA
Berilmu Berkemahiran & Berpendapatan

Ayuh DAFTAR dan sertai kami
PROGRAM USAHAWAN KECANTIKAN & SPA
Klik link daftar :
www.wasap.my/60127575600
www.wasap.my/60127575600

Pusat Latihan Kemahiran Kecantikan
Lovely May Academy
Setia Tropika Kempas JB

Selamat Datang ke Lovely May Beauty Academy


Ramai yang berminat untuk menyertai Team Usahawan Kecantikan bersama kami.
Kami jemput anda untuk hadir ke Pusat Latihan Kemahiran bagi sesi diskusi berkaitan kursus yang ditawarkan
Ingat taww !!
Hal berkaitan kursus TIDAK BOLEH dibincangkan melalui :-
1. Ruangan Komen di FB
2. PM inbox
3. SMS / DM
4. WhatsApp
5. dan yang sewaktu dengan nya..
Pemohon perlu hadir ke akademi bagi sesi diskusi kursus
Semoga bertemu anda di kelas nanti 💁‍♀️
Klik je kat lokasi MAPs tu.. jumpa lah nanti

30 Okt 2017

KELAS SOLEKAN [ MAKE UP CLASS ] November 2017

NAK sangat belajar mekap wajah sendiri..
selalu buat tapi tak jadi..
Lukis kening pun kadang kadang senget
Letak foundation pun bercapuk capuk
Nak pakai bulu mata lagi la tak reti..
Alaahai kesiannya awakk..
Meh la masuk MAKE UP CLASS ni
Belajar teknik solekan wajah yang betul dan kemas
Make Up Siang dan juga acara Malam
Kita belajar sampai jadi ya
Lepas ni tak yah risau nak melawa lagi
CEPAT DAFTAR CEPAT BELAJAR !!
Yuran memang mampu bayar
Untuk daftar sila klik link bawah ni
www.wasap.my/60127575600
www.wasap.my/60127575600
Pusat Latihan Kemahiran
Lovely May Academy
Setia Tropika JB






29 Okt 2017

Lovely May Beauty Spa, Best Beauty services in town


BEST Beauty Services in town
Salam Kecantikan buat semua
Hari ini Lovely May Beauty beroperasi seperti biasa, 
memberikan perkhidmatan kecantikan TERBAIK 
pelanggan yang tersayang.
Kami buka jam 10pg - 6ptg
Tutup Hari Jumaat sahaja


Rawatan Kecantikan Wajah, Tubuh Badan SPA,
Tatarias Solekan Wajah, Hand Spa & Manicure,
Henna Brow, Beautiful Eyelash Perm,
Pakej Spa Mempelai, Pakej Pelangsingan,
Rawatan Pencerahan Kulit dan
baanyaak lagi rawatan yang kami sediakan..

Amacam... Nak rilex, Nak cantik, nak JIMAT tak ??
Harga Istimewa sepanjang masa

Booking temujanji anda
Klik button Book Now atau direct whatsApp jer

Lovely May Beauty
Setia Tropika JB

27 Okt 2017

Aktiviti kecantikan di Love May Beauty Academy

Hai salam kecantikan semua
Kesibukan melanda Lovely May Beauty sepanjang minggu ini, sibuk dengan sesi kelas kecantikan bersama perantis dan bakal usahawan kecantikan dan Spa
Tak lupa juga sesi slot rawatan bersama pelanggan tetap kami utamakan, bakal bakal mempelai juga dh ramai menanti untuk di cantik kan.. sabar ya uolls tunggu giliran 
Ada yang berminat utk mengikuti Kursus Kemahiran Kecantikan yang diadakan ?
Pelbagai modul kursus disediakan
Jurukecantikan, Jurusolek dan Juruterapi dan untuk Edisi November nanti akan diadakan
ONE DAY MAKE UP CLASS ..
Seronok uolls belajar mekap mekap ni
Dapat Ilmu, dapat cantik juga
Jom jom.. daftar sekarang !!
Penyertaan TERHAD taww
Siapa cepat dia dapat tempat
Nk joint klik link whatsApp bawah ni ya
 www.wasap.my/60127575600
Lovely May Beauty Academy
Setia Tropika JB



22 Okt 2017

PAKEJ RAWATAN SPA BAKAL MEMPELAI Eksklusif di Lovely May Beauty


Alhamdulillah.. its Beauty on Sunday
Settle dah semua customer sudah kita cantik kan.
Dari awal pagi dengan Cik Farah untuk Eyelash Perm services dan kemudian di datangi pasangan bakal mempelai Cik Atikah dan bakal suami lupa pulak nak tanya namanya

Pakej Rawatan Tubuh Badan Spa hanya untuk perempuan aje, bagi kaum adam kami hanya buat rawatan wajah sahaja
Nampaknya musim pengantin dh hampir dan jadual temujanji kecantikan juga semakin padat
Terima kasih kepada semua pelanggan yang telah booking temujanji kecantikan di Lovely May Beauty
Pastinya khidmat rawatan Kecantikan & SPA yang TERBAIK kami berikan
Booking temujanji kecantikan
www.wasap.my/60127575600

Pakej Rawatan Spa Mempelai , Rawatan Wajah Intensif
Bertangas , Sauna , Lulur , Body Whitening , dll...
Lovely May Beauty
Setia Tropika JB

ATASI Masalah Sembelit

TAK buang air besar bawa maut !!
Seram kan ?
Hadapi masalah pembuangan ?
Dah berapa hari tak membuang ?
Makan macam macam, yang masuk ikut mulut sure banyak kan.. yang keluar banyak ke ?
Make sure esok membuang dengan jayanya
Kalau tak berjaya kena telan Senna tu 2biji cukup la.. pastu tengok hasilnya ya .. Rahsia agar usus bersih, sihat dan ramping juga
Jom dapatkannya SEKARANG
Giffarine SENNA CAPSULE
www.wasap.my/60127575600
www.wasap.my/60127575600
Lovely May Beauty Care

21 Okt 2017

PERCUMA Set Berus Make Up

UNICORN Make Up Brush cun nye lahai..
menjadi kegilaan pencinta mekap kan..
Uollss dah ada koleksi ni ke belum ?
Berus sintetik lembut sangat uollss, fefeeling make up ala ala princess gitew kan..
Kami ada few set Unicorn Make Up Brush ni, rasa macam nak bagi PERCUMA jer.. KHAS buat peserta yang mendaftar Kelas Make Up yang bakal diadakan nanti.. In sha allah jika ada rezeki nak tambah set lagi, kalau boleh semua yang masuk kelas tu nanti dapatlah sorang satu set berus ni .. amacam ?
Agak agak ada yang NAK TAK kalau bagi PERCUMA ??
Masuk kelas dapat ILMU, belajar Make up Siang & Malam, dapat pulak gift PERCUMA !!! Ini baru Ohsem kan..
Make Up Class Limited Edition
Nak joint class whatsApp yea
Hotline : 012.7575600
Lovely May Academy

SENARAI YURAN KURSUS JANGKA PENDEK

  • PERSONAL FACIAL CLASS RM280
  • PERSONAL MAKE UP CLASS RM280
  • PERSONAL GROOMING CLASS RM380
  • FACIAL COURSE (Basic) RM580
  • FACIAL COURSE (Advance) RM880
  • MUA Make Up Course (Basic) RM580
  • MUA Make Up Course (Advance) RM880
  • Body Massage Course RM580
  • SPA Treatment Course (3in1) RM580
  • SPA Treatment Course (4in1) RM980
  • HOME & MOBILE BEAUTY COURSE RM1,800
  • EYEBROW TECHNIC CLASS RM100
  • Hairsetting Style Class RM380

BAGAIMANA INGIN DAFTAR KELAS / KURSUS ?

Ikuti Bengkel, Seminar, Personal Grooming Class, Kelas Tatarias Solekan, Kursus Jurukecantikan dan Kursus Kursus yang kami adakan. Module pembelajaran yang disampaikan menepati Standard NOSS SKM mengikut Tahap.
Tenaga pengajar Teacher May Maria telah mendapat Pentauliahan Persijilan Kemahiran Malaysia (PPKM) MLVK-SKM Tahap 1,2, & 3.
Sessi pembelajaran secara teori & praktikal yang menjadikan anda pasti pandai telah melahirkan ramai Jurumakeup, Jurukecantikan dan Juruterapi yang mampu menjana pendapatan melalui kemahiran & skill yang diperolehi.
Nota, produk, kosmetik, bahan pembelajaran disediakan, sijil dikeluarkan untuk setiap peserta.

Pilih Kursus yang ingin dipelajari
Pilih tarikh anda ingin belajar
Kemudian hubungi saya untuk pengesahan

Talian : 012-757 5600 Puan MAY MARIA
(Direct Call / sms / WhatsApp / weChat)
E-mail : lovelymayspa@gmail.com

Setelah mendapat pengesahan sila masukkan deposit pendaftaran sebanyak 50% ke akaun Maybank
(Sila hubungi talian 012-7575600 utk mendapatkan nombor akaun)

Kemudian berikan butiran
Nama Penuh, No. K/p, Alamat serta Nombor telefon untuk urusan daftar & Sijil
(Simpan resit deposit untuk pengesahan)
(jika anda tidak dapat hadir pada tarikh yang telah ditetapkan wang deposit tidak akan dikembalikan)
Baki yuran hendaklah dijelaskan semasa hari Kursus diadakan

JOM CANTIK - CERIA - BERGAYA - BAHAGIA

SENARAI HARGA RAWATAN

  • NORMAL FACIAL RM 58
  • PURIFYING FACIAL RM 68
  • STRESS RELIEVER FACIAL RM 78
  • THERAPY FACE SPA RM 88
  • INTENSIVE SKIN TREATMENT RM 98
  • COLLAGEN LIFTING FACIAL RM 108
  • FACIAL FOR STUDENT RM 48
  • FACIAL FOR MAN RM 88

DEPOSIT ONLINE APPOINTMENT

Semua Perkhidmatan & Rawatan yang kami jalankan adalah melalui temujanji awal, begitu juga dengan pendaftaran Bengkel / Kursus / Kelas yang diadakan. Oleh itu semua temujanji & pendaftaran secara atas talian (online) mestilah disertai dengan pembayaran deposit sekurang kurangnya RM50.00 sebagai tanda persetujuan untuk temujanji atau daftar kursus.

Sila hubungi terus : 012-7575600 Puan MAY MARIA
untuk pengesahan temujanji anda.

TIADA KONSULTASI KECANTIKAN ATAS TALIAN

Lokasi / Alamat :
Tmn Setia Tropika,
Johor Bahru, Johor.

TOP 6th FINALIST

TOP 6th FINALIST
Alhamdulillah Syukur pada Allah, mummy telah melepasi pusingan Semi-Final dan layak memasuki peringkat Akhir Pencarian Make Up Artis AVON 2013 yang telah diadakan pada 13/10/13. Hasil solekan yang menarik perhatian juri & Editor Majalah Stailista En Anwar Razali mummy bawakan teman Bollywood Barbie. Terima kasih pada yang menyokong..nantikan final tidak lama lagi.

JOB MAKE UP FOR RED DRESS PHOTOSHOOT

JOB MAKE UP FOR RED DRESS PHOTOSHOOT
Gabungan Make Up Artist, Model & Photog telah menjadikan event ini sangat meriah dengan MERAH . Membuka peluang kepada "Newbie" student & pelapis Make Up Artist yang pernah mengikuti Kursus Solekan bersama Lovely May Beauty. memberi peluang kepada mereka untuk menatarias solekan wajah kepada model / talent. Satu pengalaman yang sangat berharga.

JOB SHOOTING IKLAN CALTEX

JOB SHOOTING IKLAN CALTEX
Pada 15hb-19hb April 2013, Saya telah mendapat kepercayaan untuk bertugas sebagai Make Up Artis bersama Krew Produksi dari UK untuk menghasilkan preview Caltex World Wide Adv. Sangat mengagumkan bekerja di bawah produksi yang ternama dan sangat professional. Pengambaran selama 5 hari berlangsung di Caltex Tmn Pelangi Indah, JB. Terima kasih kepada MUA Aimi Zawiyah serta yang memberi sokongan

JOB SHOOTING ADV CALTEX

PROGRAM KECANTIKAN JUNE 2013

PROGRAM KECANTIKAN JUNE 2013
Program Kecantikan Wanita Cantik Ceria Bergaya Edisi June telah berlangsung dengan jaya & meriah sekali. Melibatkan peserta dari pelbagai kalanga. Istimewa kali ini kerana sessi kecantikan & penampilan kali ini disusuli dengan sessi "catwalk" dan fotoshoot yang juga melibatkan jurulatih modeling Ms Melissa Aen dan juga beberapa orang photographer.

PROGRAM KECANTIKAN APRIL 2013

PROGRAM KECANTIKAN APRIL 2013
Bengkel Kecantikan ini telah berlangsung dengan jayanya dengan disertai beberapa orang peserta, dan istimewa untuk kali ini, semua peserta bengkel berpeluang menonjolkan bakat sebagai jurusolek dengan menatarias solekan pada wajah rakan mereka. Tahniah kepada semua kerana telah melakukan yang terbaik.

PROGRAM KECANTIKAN FEBRUARI 2013

PROGRAM KECANTIKAN FEBRUARI 2013
Bengkel Kecantikan Wanita Cantik Ceria Bergaya telah diadakan pada 16hb Februari 2013 dan mendapat sambutan yang amat menggalakkan. Bengkel ini menawarkan penjagaan & rawatan wajah, tatarias solekan wajah & dandanan rambut. Ianya berjalan lancar serta mendapat maklum balas yg positif dari semua peserta yg terlibat. Kebanyakkan peserta tiada asas kecantikan dan menyertai Bengkel ini adalah pilihan yg tepat. Anda juga bole menyertainya. Kini Bengkel ini akan diadakan sepanjang tahun mengikut permintaan peserta. Utk Maklumat lanjut sila hubungi Pn May di talian 012-757 5600

JOB MAKE UP KILAUAN EMAS 3 ZON SELATAN

JOB MAKE UP KILAUAN EMAS 3 ZON SELATAN
Telah mendapat kepercayaan untuk bertugas sebagai Make Up Artis bagi program TV ASTRO - Kilauan Emas 3 (JB) - Touch Up untuk Feeya Suria FM- Pengacara Program ini

JOB MAKE UP KILAUAN EMAS 3 ZON TENGAH (SHAH ALAM)

JOB MAKE UP KILAUAN EMAS 3 ZON TENGAH (SHAH ALAM)
Sewaktu tugasan Make Up untuk program TV Astro - Kilauan Emas di Shah Alam [sedang menyolek salah seorang peserta program]

SOLEKAN UNTUK MAJLIS ANDA

SOLEKAN UNTUK MAJLIS ANDA
Kami menyediakan perkhidmatan tatarias solekan untuk pelbagai acara majlis anda, pertunangan, pernikahan, persandingan, solekan untuk majlis makan malam, solekan untuk fotografi serta pelbagai acara yg lainnya.

KIDS FACE PAINTING

KIDS FACE PAINTING
Antara perkhidmatan kami untuk si kecil yg comel. "Face Painting" untuk pelbagai acara & majlis seperti Hari Kanak Kanak, Hari Sukan, Sambutan Hari Lahir dll.. Sila hubungi 012-757 5600

SPECIAL EFFECT MAKE UP

SPECIAL EFFECT MAKE UP
Solekan khas untuk majlis makan malam, annual dinner, perayaan dan lain lain. Untuk dimake up sebegini atau ingin belajar make up ini..? Sila hubungi Pn May 012-757 5600

KURSUS MAKE UP (Basic Course)

KURSUS MAKE UP (Basic Course)
Kursus Solekan ini terbuka kepada sesiapa sahaja yang meminati bidang Tatarias Solekan. Yuran pendaftaran ialah RM 580. peserta akan diajar teknik solekan dari asas hingga ke lanjutan. Pembelajaran adalah secara "one 2 one couch" belajar sampai pandai. Peserta berpeluang untuk mengembangkan bakat hingga menjadi Make Up Artist Professional komersial. Untuk daftar sila hubungi Pn May Maria : 012-757 5600 [ Kelas diadakan mengikut permintaan peserta ]

PERSONAL MAKE UP CLASS | KELAS SOLEKAN PERSONAL (RM280)

PERSONAL MAKE UP CLASS | KELAS SOLEKAN PERSONAL (RM280)
Ingin bersolek tapi langsung tiada pengetahuan..? Jangan bimbang..daftar dan belajar bersama kami. Anda akan belajar cara cara untuk bersolek dengan betul secara praktikal "one 2 one" class. Solekan yang akan diajar ialah solekan untuk siang hari (bekerja) & solekan untuk malam (dinner). Semua bahan solekan akan kami sediakan, nota & sijil penyertaan juga akan diberi. Anda hanya perlu daftar, buat bayaran sebanyak RM280.00 sahaja dan hadirkan diri untuk bersolek.. mudah bukan..? untuk maklumat lanjut sila hubungi / sms / whatsApp Cikgu May 012-7575600. Pusat Latihan Kemahiran ini di Tmn Setia Tropika JB.

BASIC MAKE UP ARTIST (MUA) COURSE | KURSUS ASAS MUA RM250

BASIC MAKE UP ARTIST (MUA) COURSE | KURSUS ASAS MUA RM250
Kursus Asas Make Up Artis (MUA) ini diadakan adalah untuk mereka yang ingin melibatkan diri dalam kerjaya Make Up Artist, membimbing pelapis baru dalam bidang tatarias wajah. Juga terbuka untuk semua golongan, lepasan sekolah, surirumah, ibu tunggal, atau mana mana individu yang meminati bidang ini. Yuran amat berpatutan, masa belajar yang fleksibel, bahan, nota disediakan, peluang pekerjaan juga ditawarkan.

KURSUS JURUKECANTIKAN (BEAUTICIAN COURSE)

KURSUS JURUKECANTIKAN (BEAUTICIAN COURSE)
Anda berhasrat untuk membuka salon sendiri? Ikuti kursus jurukecantikan professional yang kami adakan. Anda akan dilatih dengan teknik perawatan yang berkesan serta mudah faham, pembelajaran secara teori dan praktikal mampu menjadikan anda yakin untuk menjalankan rawatan keatas pelanggan anda. Jika berminat untuk kursus ini, sila buat pendaftaran anda, hubungi pentadbir untuk maklumat lanjut.

SEMINAR / BENGKEL / KURSUS / KELAS KECANTIKAN WAJAH, TATARIAS SOLEKAN, JURUKECANTIKAN, RAWATAN SPA

SEMINAR / BENGKEL / KURSUS / KELAS KECANTIKAN WAJAH, TATARIAS SOLEKAN, JURUKECANTIKAN, RAWATAN SPA
Bersama kami melopori dunia kecantikan sebenar dengan menambah pengetahuan dengan mengikuti Bengkel, Seminar, Kursus & Kelas Kecantikan yang kami adakan :- Pelajari teknik rawatan pembersihan wajah, tatarias solekan basic & advance, perawatan tubuh badan SPA yang kami adakan setiap minggu / bulan mengikut permintaan. Anda akan diajar teknik dan cara terkini berkaitan rawatan wajah, tips tips tatarias solekan terkini, dan juga perawatan badan yang sangat mudah difahami serta diaplikasi. Sessi pembelajaran adalah secara reori dan praktikal. Peralatan, bahan, produk & Hi-Tea semasa kelas diadakan akan disediakan, Nota juga diberi. Semua peserta yang mengikuti kelas bimbingan kami akan diberi sijil. Bagi peserta yang mendaftar awal juga mendapat "Door Gift" percuma.. Jangan lepaskan peluang bersama kami berkongsi ilmu kecantikan yang boleh dijadikan sebahagian dari keperluan kehidupan wanita sekaligus menjadikan kerjaya dan sumber pendapatan anda.

PROGRAM KECANTIKAN DISEMBER 2012

PROGRAM KECANTIKAN DISEMBER 2012
Tatarias solekan teknik khas untuk majlis / dinner. Jom serta bengkel solekan ini.. Untuk daftar sila hubungi 013-7356525 Pn. May, bank in deposit yuran serta tetapkan tarikh untuk belajar.

RAWATAN WAJAH INTENSIF

RAWATAN MEMBUANG TAHI LALAT

RAWATAN MEMBUANG TAHI LALAT
Ada masalah Tahi Lalat, Skintag, Kutil, Pundi Minyak yang merunsingkan ? Usah bimbang, kami adaalah Pakar yang boleh membantu menyelesaikan masalah kulit anda. Hubungi kami untuk temujanji kecantikan : Call / whatsApp : 012.7575600 Cikgu MAY. Pusat Rawatan Kecantikan Lovely May Beauty Touch Spa

Lovely May Beauty Touch Spa Academy